Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Tsjerkepaad

In 2004 namen kerken vanuit verschillende denominaties: Protestantse Kerk in Nederland, Rooms-Katholiek en Doopsgezind, het initiatief de openstelling van kerken in Fryslân te bevorderen. Het is gelukt. Het begon in 2004 in Zuidwest Friesland met 25 kerken. Dit breidde zich uit naar andere delen in Fryslân totdat in 2008 in de hele provincie kerken meededen.

Wat is er mooier dan het bezoeken van een oud kerkje? Nergens zijn er zoveel kerken als in Fryslân! Tijdens “Tsjerkepaad” zijn gedurende de zomer nu meer dan 240 Friese kerken vrij toegankelijk. Gastvrije vrijwilligers zijn beschikbaar om uitleg te geven. De kerken zijn open voor iedereen die erfgoed, kunst, stilte, ontmoetingen, rust of meditatie waardeert!

Zie voor meer informatie op de website: www.tsjerkepaad.nl. Hier kun je ook lezen welke kerken in Fryslân meedoen.  Tsjerke oan it Dok en de Sint-Willibrorduskerk in Lemmer doen elk jaar mee.

In heel Fryslân staan de deuren van de deelnemende kerken in juli en augustus elke zaterdagmiddag vanaf 13.30 uur tot 17.00 uur open.