Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Vrijdag 11 maart 19.00 uur Vredeswake voor Oekraïne in Lemmer

A.s. vrijdag 11 maart om 19.00 uur wordt er een Vredeswake voor Oekraïne gehouden vóór de Lemster Toer, aan het Dok.
Dit initiatief is ontstaan naar aanleiding van het veel in social media gedeelde filmpje van de vredeswake in Berlijn, vorige week bij deBrandenburger Tor. Het lied “Dona nobis Pacem, geef ons vrede” ontroert en werkt aanstekelijk.
Muziek Vereniging Crescendo en leden van Lemster koren zullen het lied “Dona nobis Pacem” ten gehore brengen. Alle aanwezigen wordenuitgenodigd om dit lied mee te zingen.
Crescendo zal onder meer ook het Oekraïense volkslied spelen.
De bedoeling is, dat we een teken van solidariteit en meeleven afgeven aan de bevolking van Oekraïne en aan in Nederland wonende Oekraïners en Russen. Tevens willen we benadrukken, dat vrede de inzet vraagt van iedere burger en elkaar daarbij bemoedigen.
Tussen muziek en liederen zal burgemeester Fred Veenstra spreken om ons te een steun in de rug te geven in waakzaamheid voor vrede en gerechtigheid, voor hulp en solidariteit met slachtoffers van deze oorlog.
Dichter Job Degenaar draagt eigen gedichten voor in relatie met de huidige situatie in Oekraïne.
De duur van de wake is ca. 30 minuten, van 19.00 – 19.30 uur.
Vanaf 18.30 uur is de Tsjerke oan it Dok geopend voor iedereen en na het programma tot ca. 20.00 uur.
Men kan in de kerk kaarsjes aansteken en (gebeds)briefjes achterlaten ter ondersteuning van de Oekraïense bevolking. Ook staat er natuurlijk een collectebus voor Giro 555.
Ingang kerk onder de Lemster Toer aan de Kortestreek, uitgang via de Lijnbaan.
We hopen op een grote opkomst!

Vraag informatie aan!

Lid van de kerk(Vereist)
Privacyverklaring(Vereist)