Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

14 maart: Lezing “Hoe mijn God veranderde”

Door dr. Martien E. Brinkman

 

‘In zijn lezing over het boek ‘Hoe mijn God veranderde’ zal uiteraard het woord ‘God’ centraal staan. ‘Niemand heeft ooit God gezien’ (Joh.1, 18).
Als een mens niet anders kan dan zich een beeld van God te vormen, dan verandert met dat godsbeeld God zelf toch ook? Want beeld en werkelijkheid kun je toch ook in het geval van God niet al te ver uit elkaar houden?
Er mag ruimte tussen zitten, maar toch niet te veel? Anders zijn onze godsbeelden toch niet meer serieus te nemen? Op z’n minst doen die beelden een welgemeende gooi naar de werkelijkheid (Gods) zoals die in een bepaalde tijd en in een bepaalde situatie beleefd wordt. Daarom blijft het zinvol over die godsbeelden na te blijven denken.
Dr. Martien E. Brinkman – emeritus hoogleraar van de VU -Amsterdam, zal in zijn lezing vooral op drie vragen ingaan: die naar de verhouding tussen God en onze godsbeelden;
die naar God als persoon of kracht en die naar de verhouding tussen God en het kwaad.’

 

Thema’s voor de avond:

• Hoe onthullend of verhullend zijn onze godsbeelden?
• Is God het best als een macht of als een persoon voor te stellen?
• Heeft God iets met het kwaad in de wereld te maken?

 

Datum: Donderdag 14 maart

Tijd: 20.00 uur

Waar: ‘De Oerdracht’ Joure

Entree: gratis

Koffie/thee: € 1,00

 

Vraag informatie aan!

Lid van de kerk(Vereist)
Privacyverklaring(Vereist)