Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

6 maart: Luisterprogramma Veertigdagentijd en Pasen

thema:
De lange reis … naar Pasen !

 

De veertig dagen voor Pasen zijn voor de kerk van alle eeuwen een tijd van bezinning en gebed. Veertig slaat terug op het aantal dagen dat Jezus in de woestijn was, voordat zijn bediening begon.
In het Oude Testament reist bv. Elia ook veertig dagen door de woestijn en Mozes bracht er veertig jaar (!) door. Telkens als in de bijbel het getal veertig genoemd wordt, weten we dat er daarna wat bijzonders zal gebeuren.

 

De Luistermiddag in de Veertigdagentijd begint met Abram die geroepen werd om met zijn familie een lange tocht te maken door de woestijn op weg naar Kanaän en zo passeren daarna verschillende reizen, zoals in de Bijbel genoemd.
Het accent in de te beluisteren muziek ligt op de lange weg van het gaan als pelgrim. Een weg naar een plaats die van bijzondere betekenis is of wordt.
Het zal een muzikale tocht zijn van inkeer en verdieping, bemoedigd door vocale en instrumentale muziek, klassieke en eigentijdse en daarnaast van teksten van grote dichters als o.a. Willem Barnard en Huub Oosterhuis, Inge Lievaart en Henk Jongerius.
Langs de lange weg van het volk Israël en de smartelijke weg van Jezus’ lijden gaan we al luisterend de weg óp naar Pasen!!

 

Van harte welkom !!!!

 

Datum: Woensdag 6 maart
Tijd: 14.30 uur
Waar: Us Haven
Leiding: Johannes Bakker

Vraag informatie aan!

Lid van de kerk(Vereist)
Privacyverklaring(Vereist)