Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

23 november: Van ’t Kerkplein’ – Joure: Lezing : Hemel en hel in beeld

In alle tijden en in alle culturen is nagedacht over de dood. Aan de ene kant was en is de dood een mysterieus gebeuren, aan de andere kant hebben mensen geprobeerd zich daar toch een beeld van te vormen. Het geloof in een hiernamaals werd vaak gecombineerd met een geloof in een oordeel na het overlijden.

 

Dat is niet alleen iets uit de geschiedenis van de kerk, maar vind je ook terug in bijna alle andere godsdiensten. Ook binnen de christelijke traditie zelf is daar in de loop der eeuwen verschillend over gedacht. Die verbeelding van het geloof en de ontwikkeling daarin vind je terug van de eenvoudige verbeelding op katholieke bidprentjes tot en met grootse beelden op kathedralen en op muren van de begraafplaatsen. Het gaat dus tijdens deze lezing niet alleen maar over theologie, maar er zijn ook volop afbeeldingen te zien van de manier waarop mensen dat door de eeuwen heen hebben beleefd.

 

Spreker: dr. J.H.Hamoen Joure
Datum: Donderdag 23 november
Tijd: 20.00 uur
Plaats: “De Oerdracht” Joure
Koffie/thee € 1,00

Vraag informatie aan!

Lid van de kerk(Vereist)
Privacyverklaring(Vereist)