Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

15 mei: Boeiende lezing over Titus Brandsma

Titus Brandsma,
de bekende rooms-katholieke heilige, was een Nederlandse karmelietenpater, hoogleraar en publicist uit Friesland.

 

Hij is geboren in Oegeklooster bij Bolsward.
Brandsma was specialist in middeleeuwse mystiek (o.a. Moderne Devotie en Thomas à Kempis) en zelf mysticus.
Als sterk maatschappelijk betrokken priester nam hij initiatieven op het gebied van de katholieke emancipatie, het onderwijs en de journalistiek.

 

Hij waarschuwde al vroeg in de dertiger jaren voor het nazisme. Hij verzette zich tegen het verwijderen van joodse leerlingen tijdens de bezetting en was in 1941 architect en organisator van het verbod voor de katholieke kranten/bladen om NSB advertenties te plaatsen. Hij werd gearresteerd en kwam om in nazi-kamp Dachau.

 

Titus Brandsma was mede oprichter van milieu- en cultuurorganisaties en al heel vroeg politiek actief tegen het nazisme.
Dus levend in het heden en vooruitziend in de toekomst. En toch vond hij inspiratie de in Moderne Devotie met onder andere Thomas à Kempis.

 

U bent van harte welkom bij de lezing over deze bijzondere man die graag in Fryslân terugkwam, en veel heeft betekend voor het Katholyk Fryslân en de Fryske cultuur,
oprichter fan Roomsk Frysk Bûn.

 

Het belooft een boeiende avond te worden.!

 

Inleider: Drs. Remco Hoogma
Datum: Woensdag 15 mei
Tijd: 20.00 uur
Waar: R.K. kerk Joure Mattheüshûs

Vraag informatie aan!

Lid van de kerk(Vereist)
Privacyverklaring(Vereist)