Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

10 oktober: Citer, cimbel, tamboerijn

Citer, cimbel, tamboerijn, zang en muziek in de Bijbel

Citer en cimbel, we zingen er vrolijk van, wanneer we instemmen met Psalm 150. Maar wie heeft er ooit op gespeeld? Toch hebben ze op menig kerkorgel een eigen register meegekregen. In de Bijbel wordt vaak en veel gezongen en gemusiceerd. Tot op vandaag is dat een groot en wezenlijk deel van godsdienst. Maar waarom zingen we, maken we muziek?
Zijn er spelregels?
Paulus noemt in zijn brief aan de gemeente in Efeze het gezang het meest ‘geestverruimende middel’: spreek elkaar aan met psalmen, hymnen en geestelijke gezangen.’

En de Schrift eindigt met het visioen van een ononderbroken hemelse lofzang door de engelen en alle heiligen. Wat betekent dit alles voor de vormen, waarmee wij vandaag de dag de eredienst vieren? Hoe onmisbaar zijn gezang en muziek voor ons? Daarover spreken is één ding, het ook samen beoefenen een noodzakelijk tweede. Een muzikale belevenis die avond in Joure!

Sytze de Vries is predikant en dichter en overbekend van de vele mooie liederen in het Liedboek en in vele andere bundels

Spreker: ds. Sytze de Vries
Datum: dinsdag 10 oktober
Tijd: 20:00 uur
Waar: “De Oerdracht” Joure
Kosten: Koffie/thee € 1,00 p.p.

Vraag informatie aan!

Lid van de kerk(Vereist)
Privacyverklaring(Vereist)