Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

5e van de herfst

20 oktober 2024 om 09:30

Ruimhartig en vrijgevig leven, dat maakt gelukkig, zo horen we uit Deuteronomium 15: 1-11. De “gewone burger” wordt als het ware opgeroepen om zo te leven. Geloven gaat ook, en misschien vooral, over onze omgang met geld en bezit. Maakt rijkdom vrij of belemmert het juist om in Gods Koninkrijk te leven?
Jezus maakt die vraag heel spannend in de confrontatie met een rijke man (Marcus 10: 17-31) Jezus kijkt de kring rond, ook vandaag. En laat ieder van ons denken over de vraag:
“Wat te kiezen, leven, dood, afgod geld, genadebrood? Alles houden, gaandeweg, of mij geven gaandeweg?” (Lied 843)
We zullen dit en andere liederen samen zingen met het Lemster Mannen Koor onder leiding van Feike van Tuinen en met pianist/ organist Dirk Norbruis.
Natuurlijk brengen zij ook eigen repertoire mee om de “sterren van de hemel” te zingen. Fijn, dat zij aan deze viering willen meewerken.

De diaconie collecte is voor werk en positie van boeren in Indonesië
Het valt niet mee om boer te zijn op het Indonesische Zuid-Sumatra. Veel boeren zijn arm omdat hun grond niet genoeg oplevert. Daarnaast lopen ze het risico om door grote bedrijven of door de overheid van hun land verdreven te worden. Met steun van Kerk in Actie helpt de kerk deze boeren bij het overstappen op duurzame landbouw. Ook vormt de kerk spaar- en kredietgroepen en leert ze boeren hoe zij voor hun rechten kunnen opkomen.

Voorganger: ds. A.H.M. Blanken

Vraag informatie aan!

Lid van de kerk(Vereist)
Privacyverklaring(Vereist)