Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

5e van de 40-dagen

17 maart 2024 om 09:30

De naam van deze zondag is Judica. “Doe mij recht, o God” bidden we met Psalm 43. Jeremia herinnert ons aan het verbond van de Ene met zijn volk. Hij zal recht doen, indachtig zijn verbond. Naast het oordeel dat onontkoombaar wordt voltrokken, klinkt ook de belofte van een vernieuwd volk. (Jeremia 32) Dat is het recht van God: dat Hij trouw blijft, dat Hij er zelf bij is, in de diepte, in de angst, in de dood….. zo zal het Pasen worden!

 

Voorganger: ds. A.H.M. Blanken

 

Collecte:

Kerk als plek van hoop, hulp en verzoening Het is 30 jaar geleden dat er in Rwanda een verschrikkelijke genocide plaatsvond. Nog altijd ondervinden de inwoners daar de gevolgen van. Daarom collecteren we voor verzoening en werkgelegenheid voor Rwandese jongeren. Veel daders van de genocide in Rwanda (1994) zijn inmiddels terug uit de gevangenis. Kerken organiseren ‘Lichtgroepen’ waar slachtoffers en daders elkaar ontmoeten en weer leren samenleven. Zeventig procent van de jonge Rwandese bevolking heeft de genocide nooit meegemaakt. Hun probleem is gebrek aan werkgelegenheid. Ook voor hen wil de kerk er zijn. Ze biedt jongeren praktische trainingen aan die hun kansen op werk vergroten. Want deze jonge generatie is de hoopvolle toekomst van Rwanda.

Vraag informatie aan!

Lid van de kerk(Vereist)
Privacyverklaring(Vereist)