Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

4e van de 40-dagen

10 maart 2024 om 09:30

Deze zondag heet “Laetare”, “wees blij” midden in het lijden. Midden in de lijdenstijd licht het paars even roze op. Klein Pasen zeggen we ook wel. Met Psalm 122 wordt vol blijde verwachting Jeruzalem bezongen. Delen maakt blij – of moet je zeggen: vanuit blijdschap gaat delen vanzelf? Het is maar hoe je het verhaal van de vijf broden en twee vissen (Johannes 6) beluistert – dit doen we samen met de kinderen. Als zij verder gaan met dit verhaal in hun eigen ruimte, vervolgen wij het lezingenspoor uit Jeremia, hoofdstuk 29: 1-14. Vreugde delen we vandaag ook door het zingen. De zanggroep onder leiding van Ludwin Hiemstra heeft al weken “voorpret” met oefenen. Van Kyrie Eleison tot Vrede in Jeruzalem en wereldwijd….. zingen is dubbel bidden!

 

Voorganger: ds. A.H.M. Blanken

 

Collecte:

Sterke vrouwen in de kerk Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Daarom collecteren we op deze zondag, 10 maart, voor dit project in Indonesië met vrouwen in de hoofdrol. De lokale kerkgemeenschappen op Papoea spelen een belangrijke rol in de samenleving, vooral in de afgelegen gebieden waar onderwijs en gezondheidszorg slecht functioneren. Veel vrouwen nemen sociale en pastorale taken op zich. Kerk in Actie ondersteunt de kerk op Papoea in het toerusten van vrouwen voor deze taken. Zij kunnen een diaconale of maatschappelijke training volgen, maar ook een alfabetiseringscursus of naailes. Ook licht de kerk vrouwen via een voedingsprogramma voor over gezonde voeding.

Vraag informatie aan!

Lid van de kerk(Vereist)
Privacyverklaring(Vereist)