Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

8e van de herfst

12 november 2023 om 09:30

Opnieuw een gelijkenis van Jezus in deze weken van toeleven naar Gods Koninkrijk. Vorige week waren vrouwen de hoofdpersonen, vandaag mannen. Maar altijd bedoeld voor mensen m/v in alle tijden! De parabel van de talenten (MatteĆ¼s 25: 14-30) gaat niet alleen over hoe mensen met de kansen in hun leven omgaan, maar ook over ons Godsbeeld. Dat maakt namelijk nogal wat uit voor het lef dat je hebt. Een strenge God of een helpende God? In Jesaja 48: 17-21 zien we het beeld van de Ene die leidt en bevrijdt. Wie zo gelooft, durft zijn, haar talenten in te zetten.

 

Collectedoel: Kansen voor jongeren in achterstandswijken
In Bourj Hammoud, een overbevolkte en arme wijk, zijn de problemen niet te overzien. Gebrek aan goed onderwijs, werkeloosheid en geweld ontnemen jongeren die er wonen elk perspectief op een betere toekomst. Kerk in Actie steunt het werk van jongerencentrum Manara in Beiroet. Kwetsbare tieners krijgen er huiswerkbergeleiding, examentraining, psychosociale hulp en vaktrainingen. Daarnaast kunnen ze elkaar in ontspannen sfeer ontmoeten tijdens een partijtje voetbal of airhockey.

 

Voorganger: ds. A.M.H. Blanken

 

Vraag informatie aan!

Lid van de kerk(Vereist)
Privacyverklaring(Vereist)