Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Dankdag

1 november 2023 om 19:30

Dankdag voor gewas en arbeid
“Bestaanszekerheid” is dit jaar van vele politieke partijen, van links tot rechts, hét thema bij de verkiezingen. Onzeker is het bestaan voor veel mensen met flex contracten, zzp ers of losse banen. Onzeker is ook de tijd voor agrariërs en vissers. De gevolgen van klimaatverandering en (pogingen tot) overheidsbeleid worden door hen gevoeld. Onzeker zijn ook de dagloners uit de gelijkenis van Jezus (Matteüs 20: 1-16) en de Oud Testamentische tijden (Deuteronomium 24: 15-16) Jezus staat voor een tegendraadse “economie”. Hij kiest onverdeeld voor degenen die achteraan staan. Kunnen we op deze Dankdag zegeningen tellen, dankbaarheid delen?

 

Een dienst van danken en delen. Daarom willen we u vragen om enkele producten voor de voedselbank mee te nemen naar de kerk, zoals: houdbare melk, olijfolie, thee, rijst, macaroni, saus peulvruchten, blikgroente, jam, waspoeder etc. houdbare verpakte producten.
In het voorportaal van de kerk kunt u de producten kwijt. Misschien spaart u zegels bij een supermarkt. Misschien een idee om volle zegelboekjes waar u niets mee doet in te leveren voor de voedselbank.
Vrijwilligers van de voedselbank zullen daar aanwezig zijn en zij zullen zorgen dat het voedsel op de goede plaats terecht komt.
Komt u niet naar de dankdienst, maar u wilt toch graag meedoen met deze inzameling, dan kunt u zondag 5 november alsnog de levensmiddelen meenemen naar de kerk.

 

Collecte tijdens de dienst:
Met zusters werken aan gezond eten.
In het dichtbevolkte Rwanda leeft 70 procent van de landbouw. Maar door gebrek aan grond kunnen veel mensen lastig rondkomen. Een gewas verbouwen is niet genoeg om een gezin te voeden. Rwandese diaconessen trainen elk jaar 150 boeren en boerinnen op hun demonstratieboerderij. Zij leren hen veeteelt en groenten en fruit verbouwen met betere landbouwtechnieken. Na een training begeleiden ze de boeren in hun eigen dorp. Steeds meer ouders kunnen kinderen hierdoor gezonde voeding geven.

 

Voorganger: ds. A.M.H. Blanken

 

Vraag informatie aan!

Lid van de kerk(Vereist)
Privacyverklaring(Vereist)